ONLINE APPOINTMENT

Book your appointment now and get $5 discount.

MAKE APPOINTMENT
DOWNLOAD
Download BrochureDownload Summary

REMBLOKKEN

Net als de remblokjes op je fiets worden de remblokken van een auto tijdens het remmen ergens tegenaan gedrukt (in dit geval de remschijven). Elke keer slijt er een miniem laagje van af en worden ze dus steeds dunner. Als de voering de minimum dikte heeft bereikt, is het tijd ze te vervangen. De levensduur kan erg variëren; afhankelijk van het gebruik en de gebruiksomstandigheden van de auto. Maak je veel lange ritten en sta je niet elke keer bovenop de rem, dan gaan ze veel langer mee dan bij een auto die veel stadsritten maakt.

WAT DOET HET?

Heel simpel: remblokken zorgen ervoor dat een auto vaart kan minderen en tot stilstand komt. Door het rempedaal in te drukken verplaatst zich in de hoofdremcilinder een zuiger. Die oefent druk uit op de remvloeistof in de remleidingen. Die druk plant zich voort naar een wielremcilinder en daarin drukken de zuigers de remblokken tegen de remschijven aan.

WAAROM ONS

 • Wij maken de reparatie en het onderhoud handiger voor u
 • Wij zijn vriendelijk, behulpzaam en hoog gecertificeerde monteurs.
 • Onze hoog gecertificeerde monteurs kunnen een groot aantal services leveren
 • Wij leveren kwaliteit onderdelen en service
 • Zelfde dag reparatie mogelijk

FAQ

 • Welke soorten zijn er?

  Er zijn verschillende merken remblokken voor uw auto leverbaar. Originele remblokken verdienen de voorkeur, en garanderen de beste remwerking en levensduur. Rem ze altijd de eerste 100 km rustig in.

 • Hoe ga ik er mee om en hoe onderhoud ik het?

  Hoort u een schurend geluid tijdens het remmen? Dat kan erop duiden dat de remblokken versleten zijn. Het frictiemateriaal van de remblokken is dan volledig afgesleten en u remt met staal (van de remblokken) op staal (van de remschijven). En daar kunnen met name de remschijven niet goed tegen. In sommige auto’s waarschuwt een lampje op het dashboard, dat er iets mis is met uw remmen.

© Copyright 2017 Met 't oog op uw auto by Full-service internetbureau